İç Pilavı

Eklenme Tarihi: 2 yıl önce

İç Pilavı
onikimilyon
Eklenme Tarihi: 2 yıl önce
Malzeme Listesi
3 Yemek Kaşığı Fıstık
2 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
2 Su Bardağı Pirinç Ürünlere Gözat
1 Adet Soğan
3 Yemek Kaşığı Tereyağı Ürünlere Gözat
2 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
4 Su Bardağı Su
Karabiber, Tuz

Pilav sevenler için çeşitli pilav tarifleri vardır. Sofraların olmazsa olmazlarından olan pilav çeşitli tariflerle, çeşitli baharatla ve içine konan değişik malzemelerle lezzet harikaları yaratmaktadır. İç pilav, pilav çeşitleri içinde lezzet bakımından tatmin edici olması nedeniyle birçok sofrada tercih edilmektedir. Görünüm olarak, lezzet olarak her zaman pilav türleri arasında bir adım önde olmayı başaran iç pilav nasıl yapılır sorusu insanlar tarafından sorulmaktadır.

İç Pilav Nedir?

İç pilav içine fıstık ve üzüm konularak yapılan bir pilav türüdür.

İç Pilav Yapımında Hangi Malzemeler Kullanılır?

İç pilav yapımında pirinç, yağ, tuz, fıstık, su, soğan, kuru üzüm, karabiber ve tarçın gibi malzemelerin pişirilerek yapılmasından oluşur.

İç Pilav Nasıl Yapılır?

Önce pilavlık pirincimizi yarım saat tuzlu sıcak su içinde bekletiriz. Pilav yapmak için baldo ve Osmancık pirinç türü kullanmanız önerilir. Diğer pirinç türlerinden de iç pilav yapılır. Fakat daha lezzetli bir pilav için Osmancık ve baldo türü pirinç kullanmanız önerilir.

Suda ıslatmak için beklediğimiz pirinçler süzülür. Daha sonra tencereye yağ konulur. Tüpün altı yakılır. Küçük küçük doğranan soğanlar ısınan yağa atılarak tahta kaşık yardımıyla kavrulur. Soğanlar hafif solduktan sonra içine fıstık atılır. Soğanlar fıstıklarla birlikte kavrulur. Daha sonra suda ıslatıp süzdüğümüz pirinci, tencereye soğan ve fıstığın üstüne ilave ederek soğan, fıstık ve pirinçleri bir kaç dakika daha kavururuz.

Kavrulan malzemelerin üstüne su ilave edilir. Daha sonra kuş üzümü de ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Pişirme süresince pilavımızın lapa gibi olmaması için çok karıştırmamak gerekir. Pişirme süreci boyunca iki veya üç kez karıştırmamız yeterli olacaktır. Suyunu çekene kadar pişirmeye devam ederiz. Suyu çekilen pilavın üzerine karabiber ekleyerek tencerenin ağzına peçete veya temiz bir bez kapatılıp 30 dakika demlenmeye bırakmalıyız. Karabiber ister piştikten sonra ister ise su ilavesinden sonra kullanılabilir. Ya da içine koymak istenmezse servis sırasında pilavın üzerine görsel ve lezzet amaçlı serpilebilir. Yarım saat demlenmede kalan pilavımızın ağzını açarak servise sunarız.

 

 

İç Pilav Çeşitleri

İç pilavın kullanılan malzemeye göre çeşitleri bulunmaktadır. Kestaneli iç pilav, ciğerli iç pilav, patlıcanlı iç pilav, patatesli iç pilav gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Kestaneli iç pilavda ilk aşamada kestaneleri haşlamanız gerekmektedir. Fıstık yerine kestane kullanmayı tercih ettiyseniz eğer kestaneleri yağ ve soğanla kavurmadan önce haşlamanız gerekmektedir. Kestanelere çizik atarak 10 dakika haşlamamız gerekmektedir. Haşlanan kestaneleri soyup istediğimiz ebatlarda kavurup pilav yapma işlemindeki gibi pişirme işlemini gerçekleştiririz.

İç Pilavın Yanına En İyi Giden Yemekler Nelerdir?

İç pilavın yanına en çok çorba, salata ve et türleri yakışır. İç pilavın yanına en çok et soteler yakışmaktadır.